Oisterwijk Parel in ’t groen

Oisterwijk Parel in ’t groen draagt die naam niet zomaar. De gemeente, bestaande uit de dorpen Oisterwijk, Moergestel en Heukelom, ligt binnen de driehoek van Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Of je nu jong, oud, natuurliefhebber, horecagenieter, sportieveling of fashionista bent: in de Parel in ’t groen vind je het zeker! Oisterwijk is onlangs door de ANWB uitgeroepen tot 5e mooiste dorp van Nederland! En dat is niet voor niets! 

Kom je voor een dagje uit of blijf je misschien een paar nachtjes? Je zult je niet snel vervelen. Zo maak je in de Oisterwijkse bossen en vennen een heerlijke wandel- of fietstocht. Met meer dan 80 vennen is het een bijzonder natuurgebied. Onderweg kun je op verrassende plaatsen een terrasje pakken, of bijkomen in een knus café.

Geniet je meer van lekker shoppen, dan kun je je hart ophalen in Oisterwijk! Hippe en exclusieve winkelhotspots zijn onder meer: Mayke, Pauw, Lodz, Roomer Fashion Bazar, Novaliso, Llaud, B & Me, Boekhandel Oisterwijk en Depot 30. De adresjes voor een kop koffie of lunch: Saranne, MooR, de Swaen en nog veel meer… Op Bezoek Oisterwijk vind je een compleet overzicht van alle winkels en horecagelegenheden. Blijven overnachten? Onze aanbevelingen zijn: Hotel De Leyhof, de Rozephoeve en Meneer van Eijck. Echt helemaal tot rust komen doe je in het gloednieuwe Kampinastaete of  luxeuze B&B Droom in het bos.

Achter de Lind ligt de eens grootste lederfabriek van Europa: de Leerfabriek KVL, waar verschillende creatieve bedrijven hun draai helemaal hebben gevonden. Dit is de creatieve hotspots van Oisterwijk, met een industrieel randje. Zo kun je er een bezoek brengen aan het Europees Keramisch Werkcentrum of koffie drinken uit eigen branderij. Ga beslist ook even langs Bij Robèrt, waar je de meesterpatissier Robert van Beckhoven, bekend van Heel Holland Bakt, misschien wel live aan het werk ziet.

Mocht dat allemaal nog niet spannend genoeg zijn, dan maakt een show in het natuurtheater je ervaring compleet. In een tachtig jaar oud theater, gebouwd naar de monumentale amfitheaters van de Romeinen, worden ’s zomers wekelijks voorstellingen gegeven. Ook wanneer er geen uitvoering is, is het Natuurtheater zeker een bezoekje waard. Al is het maar vanwege de prachtige setting, waar de Parel in ’t groen haar naam vandaan heeft.

Ontdek en geniet van Oisterwijk…